Sinds 1969 is nu de 3e generatie Hoogendam bezig met het handelen van hout en de bewerking ervan onder de naam Houthandel Hoogendam.

Houthandel Hoogendam is opgericht door Arie Hoogendam. Hij startte als een houthandel in alleen ronde palen en bielzen. Hij handelde in zowel nieuwe als gebruikte producten. De nieuwe bielzen werden niet erg goed verkocht, omdat het ruw eikenhout is.

In 1973 kwam daarom Cees Hoogendam (timmerman) helpen om de bielzen te bewerken tot tafels, barbladen en schoorsteenomlijstingen. Tot 1980 ging dat heel erg goed en daarna zijn we verder gegaan met het maken van ramen, deuren, trappen en kozijnen.

In de tussentijd waren we ook druk bezig met het verkrijgen van de benodigde vergunningen om een nieuwe werkplaats te mogen bouwen. In 2003 is dit gelukt en in 2004 werd de nieuwe werkplaats in gebruik genomen.

In datzelfde jaar kwam Arthur Hoogendam, de zoon van Cees, erbij om te helpen met het bewerken van hout. Ook Arthur heeft een timmermans achtergrond.

Eén van de eerste investeringen die hij deed was het aanschaffen van een spuitcabine, om al het hout van grondverf te kunnen voorzien.

De spuitcabine bleek een erg goede investering, want 80% van al het hout dat we afleveren is gegrondverfd.

Wilt u meer weten over Houthandel Hoogendam? Kom dan gerust langs in onze werkplaats voor een kopje koffie!